Tips:

Wokning sker snabbt, små mängder mat steks mycket hastigt på stark värme, 170–180°. Därför är det viktigt att alla ingredienser är väl förberedda. Kött och fisk ska skäras i jämna, tunna skivor eller strimlor. Grönsaker med kort tillagningstid som t ex paprika kan skäras i något tjockare strimlor än rotfrukter som skärs tunt. Ris och såser ska också vara klara innan du börjar att woka maträtten.

 

«Tillbaka

    Wokad biff ginger

 

Blanda alla ingredienserna till marinaden, lägg i köttet och låt marinera ca 30 minuter.

Förväll broccolin 1 minut, häll av vattnet och spola broccolin i kallt vatten.

Hetta upp en wok, tillsätt olja. När det börjar ryka om oljan, tillsätt ingefära, vitlök och rör om. Tillsätt det marinerade köttet och woka ett par minuter.

Lyft upp köttet ur woken. Tillsätt ytterligare olja och woka grönsakerna ca 1 minut.

Häll tillbaka köttet. Rör ned redningen och smaka av med, hoisinsås, salt och peppar och servera med kokt ris.
4 portioner
500 g strimlad lövbiff
1 msk olja till wokning
Marinad:
2 msk soja
2 tsk potatismjöl
1 msk olja
1 msk torr sherry
Grönsaker:
250 g broccoli
1,5 msk fint hackad färsk ingefära
2 fint hackade vitlöksklyftor
225 g bambuskott
1 ansad och skivad purjolök
1 msk olja till wokning
1 krm salt
1 krm peppar
Redning:
2 tsk potatismjöl
2 msk vatten
1 msk soja
1 msk woksås
Tillbehör:
4-5 msk hoisinsås

3 dl ris
6 dl vatten
1 tsk salt

Dryckesförslag 

Rött vin: De Bortoli Shiraz (nr 6280)

Öl: Wisby Weisse  (nr 1564)

Vatten

 
stäng