Värt att veta:

Kycklingkött innehåller mycket proteiner, vitaminer och mineraler. Skinnet innehåller dessutom mycket fett.

«Tillbaka

  

   Ugnskyckling grape

 Farsk_ugnskyckling_grape_001.jpg

Lägg den färska kycklingen i en ugnsfast form. Lägg äpplen, lök, vitlök och persilja runt kycklingen. Pensla med smöret, salta och peppra. Stek i ugnen på 175 grader till en innertemperatur på 70 grader, använd stektermometer, cirka 1 timme.

Pressa saften ur vindruvorna och koka ihop det med grädde och kycklingspad från kycklingen. Tillsätt soja, peppar, worschestershiresås, kycklingfond och vispa i maizena, låt koka 5 minuter.

4 portioner
ca 1,2 kg hel färsk kyckling
2 urkärnade, klyftade äpplen 
1 klyftad gul lök 
2 vitlöksklyftor
1 dl hackad färsk persilja
20 g smält smör 
1 tsk flingsalt 
0,5 tsk svartpeppar
Vindruvssås:
6 dl färska vindruvor
2,5 dl grädde
2 dl silat spad från kyckling
1 tsk soja

3 krm worschistershiresås

3 tsk kycklingfond 
1 tsk svartpeppar
3 msk maizena
Servera med:
Ris, potatis eller en sallad
 

Dryckesförslag:

Röttvin: Briccotondo Barbera (nr 2773)
Vittvin: Redwood Creek Chardonnay (nr 2061)
 Öl: Zeunerts Höga Kusten (nr 1480)
      
 
stäng