Tips:

 

Prova gärna med färska musslor, 500 gram till denna rätt. Borsta eller skrapa musselskalen rena och dra bort skägget. Skölj musslorna väl. Ta bort de som inte stänger sig. Skala en lök och skär den i tunna skivor. Hetta upp en halv deciliter olivolja i en stekpanna och lägg i lökskivorna och ett lagerblad.  När löken börjar få färg läggs musslorna i. Späd med cirka en deciliter  vitt vin, lägg i en krossad vitlöksklyfta och en knippa persilja.  Skaka stekpannan, lägg på lock och låt koka tills musslorna öppnat sig, ca 5 minuter. Skaka emellanåt. När musslorna är färdiga kastar du bort de som eventellt inte öppnat sig. Plocka dem ur skalen och tillred dem enligt receptet.

«Tillbaka

 

  Musslor i kaviarröra

Musslor_kaviar_002.jpg

Låt musslorna rinna av. Blanda allt i en skål och smaka av. Servera på pumpernickel eller rostat bröd och bjud skivad paprika och bladspenat till.

4 portioner
240 g musslor, på burk
190 g kaviar, på tub
50 g röd caviar
1 dl ost, riven, gärna grevé
1 hackad rödlök
1 dl crème fraiche

 

Dryckesförslag

Vitt vin: Bellingham Chenin Blanc (2085)

Öl: Guinness Extra Stout (1561)

 

Bellingham_Chenin_Blanc_2085_upp.jpg

  

 

Guinness_Extra_Stout_1561_upp.jpg

 

 

 

 
stäng