Tips:

Gör gärna denna rätt i mini-tubes och bjud som tilltugg till välkomstdrinken.

«Tillbaka

   Tacofärs med nachos eller tacos

Taco_001.jpg

Hetta upp smör eller olja i en stekpanna. Tillsätt färsen och stek tills den är jämnt grynig. Rör då och då. Tillsätt kryddmixen och vatten (eller det som står på förpackningen). Låt kryddmix och vatten koka in i färsen och ta den sedan från värmen.

Gratinerade nachos
Lägg nachos i en ugnssäker form, lägg på tacofärs och strö över ost. Gratinera cirka 10 minuter, tills osten smält och fått lite färg. Servera med de kalla tillbehören.
Gör din egen guacamole och tacosås.

4 portioner
1 msk smör, eller olja
400 g nötfärs
100 g mexikansk kryddblandning, helst taco
1 dl vatten
8 st tacoskal eller motsvarande mängd nachos 
Exempel på tillbehör:
200 g riven, lagrad ost
2 dl gräddfil
200 g salladsblad
2 st kokta, stekta eller grillade majskolvar
4 st jalapeño eller feferoni

 

Dryckesförslag

Rött vin: De Bortoli Shiraz (6280) Vitt vin: Torres San Valentín (3223) Öl: Norrlands Guld Ljus (11425)  
De_Bortoli_Shiraz_6280_upp.jpg Torres_San_Valentin_3223_upp.jpg Norrlands_Guld_Ljus_11425_upp.jpg  
 
stäng