Tips:

Koka färska musslor

Använd endast levande musslor. Kontrollera att de är slutna eller att de sluter sig när du knackar på dem. Borsta eller skrapa skalen rena och drag bort skägget. Skölj musslorna väl. Skala och hacka löken eller strimla purjon. Använd en rymlig gryta, ca 4 liter. Fräs först löken i fettet. Tillsätt pressad citron och vatten, persilja och peppar. Koka upp alltihop. Lägg i musslorna och koka dem på stark värme under lock tills skalen öppnat sig, ca 5 minuter. Skaka på grytan ett par gånger.

ca 40 (ca 1 kg) färska musslor med skal
1 liten gul lök eller 1 bit purjolök
1 msk smör eller margarin
2 pressade citroner+1 dl vatten
1/2-1 dl klippt persilja
1 krm grovmalen vit- eller svartpeppar

«Tillbaka

 

  Stekt lax med färska musslor och pasta

Lax_med_citronaioli_och_giganti_salmone_001.jpg

Börja med citronaiolen. Blanda senap, vinäger, äggulor  och vitlök. Tillsätt oljan i en tunn stråle, under konstant vispning, gärna med elvisp. Smaka av med salt, peppar, och citronskal- och saft. Koka musslorna, (se recept till vänster). Stek laxen och krydda den med Änga Gård Örtsalt och Änga Gård Fiskelycka. Koka pastan enligt förpackningen. Lägg upp musslor, pasta och lax och servera genast.

4 personer

600 g färsk lax

ca 1 kg färska musslor

1 förpackning Giganti Salmone (eller annan färsk pasta)

1/2 - 1 msk Änga Gård Örtsalt

1 1/2 msk Änga Gård Fiskelycka

Sås

3 ägg, bara gulan
1 msk rödvinsvinäger
0,5 msk dijonsenap
3 pressade vitlöksklyftor
3 dl rapsolja
0,5 tsk salt
peppar
1 citron, rivet skal
2 msk pressad citronsaft

 

Dryckesförslag

La Pluma Rosé (2916)

 

Bourgogne Blanc Chardonnay

Vieilli en Fût de Chêne (5607)

Zeunerts Werde (1469)

 

La_Pluma_Rose_2916.jpg Bourgogne_Blanc_Chardonnay_Vieilli_en_Fut_de_Chene_5607.jpg

 

 

 

Zeunerts_Werde_1469.jpg

 
stäng