Värt att veta:

Kallpressad rapsolja har en neutral smak. Den passar därför bra vid bakning och stekning, då rapsolja också har en hög rökpunkt och tål värmen utan att näringsvärdena förstörs.

«Tillbaka

 

   Smördegsinbakad fläskytterfilé

Smordegsinbakad_flaskytterfile_Boston.jpg

Bryn filén runt om i rapsolja, salta och krydda med Änga Gård Örtsalt, Änga Gård Snabbis och Änga Gård  Heta Nätter. Lägg filén åt sidan och låt den svalna. Stek den hackade löken mjuk i lite rapsolja. Rulla ut den färdig-kavlade smördegen och skär av någon centimeter av smördegen för garnering. Lägg den avsvalnade filén på mitten av smördegen. Blanda leverpastejen, löken och bostongurkan och placera den på filén. Vik ihop allt till ett paket och pensla med äggulan och garnera. Grädda i ugnens nedre del ca 25 minuter i 200° till köttet har en inner-temperatur på 65°. Låt den vila 10-15 minuter innan du skär upp den.

4 personer

ca 700 g fläskytterfilé

1 smördeg, kavlad (finns färdig i din mataffär)

200 g bredbar leverpastej

5 msk bostongurka

1 gul lök, hackad

1 msk Änga Gård Snabbis

1 msk Änga Gård Heta Nätter

1/2 msk Änga Gård Örtsalt

1 äggula

 

Dryckesförslag

Rött vin: Boira' Sangiovese (32431) Vitt vin: Novas Limited Selection Chardonnay (90050) Öl: Svart (11348)
     

 

 

 

 
stäng