Tips:

 

Denna rätt passar även bra som tillbehör till grillad mat.

«Tillbaka

 

  Smakrik mozarella med aubergine

 Aromrik_mozarella_001.jpg

 

Stöt rosepeppar, torkad timjan och flingsalt i en mortel. Tillsätt torkad chili. Rulla mozzarellan i blandningen. Grilla aubergineskivor och tomater hastigt. Salta och peppra. Koka sparrisen mjuk med 1 tsk salt/liter vatten i ca 4 minuter. Fräs champinjonerna i smör i ca 10 minuter på medelstark värme. Skär mozzarellan i skivor. Varva aubergine, tomater och ostskivor på ett fat. Strö över den skivade salladslöken och lägg på grön sparris. Ringla över olja och garnera med färsk timjan.

4 portioner

1 msk rosépeppar
0,5 msk svartpeppar
0,5 msk flingsalt
2 tsk torkad timjan
1 tsk torkad chililime
250 g mozzarella
1 1/2 skivad aubergine

500 g körsbärstomat

8 st gröna sparris

200 g skogschampinjoner

salt
peppar
1 dl färsk timjan
olivolja

Dryckesförslag

Rött vin: Gallo Family Vineyard Zinfandel (nr 6588)

Vitt vin: Masi Soave Levarie (nr 6997)

Öl: Carlsberg Hof (nr 1335)

Vatten

 
stäng