«Tillbaka

 

   Semifreddo med hallon

 Semifreddo_med_hallon.jpg

Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa grädden i en annan skål och tillsätt florsocker medan du vispar. Grädden ska vara lättvispad, det vill säga inte för fast. Vänd försiktigt ner de vispade äggvitorna i grädden. Rosta mandeln några minuter tills den fått färg, i ugnen på en bakplåtspappersklädd plåt eller i en torr stekpanna. Fördela smeten i portionsglas, strö över flagad mandel och ställ i frysen några timmar. Häll mangobalsam-vinägern över hallonen. Låt dem gärna dra 10 minuter eller mer.

Ta ut semifreddon 5-10 minuter före serveringen.
6 portioner
1 dl flagad mandel
2 ägg, endast vitan
3 dl vispgrädde
4 msk florsocker
0,25 dl mandellikör (Amaretto)
200 g hallon, eller andra syrliga bär
2 msk balsamvinäger med smak av mango

Dryckesförslag

 

 
stäng