Tips:

För att få en fylligare smak på räkorna kan du strö lite salt och socker på de skalade räkorna och låta dem dra en stund. Häll bort vätskan som bildas innan du lägger dem i den sötsura såsen.

«Tillbaka

   Räkor i sötsur sås med avocado & timjan

Sotsura_rakor_001.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skala räkorna, dela tomaten i små bitar och lägg de tillsammans med räkorna i en sötsur sås, ca 1 timme före servering.  

Låt räkor och tomater rinna av i ett durkslag när de marinerat färdigt. Lägg två räkor per portion åt sidan till garnering. Blanda sedan gräddfil, räkor och tomater och krydda med lite cayennepeppar. Dela avocadon i två delar, ta bort kärnan och gröp ur frukten med en matsked. Dela varje halva i 4-5 klyftor. Lägg upp klyftorna portionsvis på tallrikar och toppa med räk och tomatröran. Garnera med räkor och timjan.

4 portioner

200 g skalade räkor

1 tomat

1,5 dl creme fraiche

2 avocados

Cayennepeppar

 

Dryckesförslag

Vitt vin: Gräsö Riesling (6052) Öl: Kirin Ichiban (1552)  
Graso_Riesling_Classic_nr-6052_upp.jpg Kirin_Ichiban_1552_upp.jpg  

 

 
stäng