Värt att veta:

För att framställa ostron-såsen kokas ostron i saltlag, soja och andra kryddor. Såsen är salt och lite sötaktig. Den används mycket i bland annat thailändsk matlagning.  

«Tillbaka

 

   Raj Raj Thai

Rajmaithai_001.jpg

Blanda alla ingredienser till såsen. Hetta upp olja i en rymlig stekpanna eller wok. Stek kycklingen på stark värme, 2-3 minuter. Under tiden kan du koka de strimlade morötterna och broccolin i lättsaltat vatten i ca 3 minuter. Plocka ur kycklingen, lägg den åt sidan och tillsätt olja, sås, vitkål, morötter, rödlök, broccoli, paprika, chilipeppar och stek i 3-5 minuter under omrörning till broccolin är klar. Tillsätt kycklingen och låt allt bli varmt. Servera med nudlar. 

4 personer

600 g strimlad kyckling
2 msk rapsolja
400 g strimlad vitkål
300 g morötter i strimlor
1 rödlök i klyftor
1 broccoli, skiva stjälken och dela buketten i bitar
1 röd paprika i strimlor
1 liten hackad chilipepper
3 msk rapsolja 
Sås
2 msk basamicovinäger
2 msk tomatketchup
1 msk honung
1 msk färsk ingefära
2 msk ostronsås
 
250 g äggnudlar
 
Dryckesförslag:
 Vitt vin: Pinot Gris Réserve (2899)  Mousserande vin: Veuve Clicquot (7421) Öl: Chang Beer (1553)  
     
 
stäng