Tips:

Denna rätt passar även som förrätt eller vickning.

«Tillbaka

 

   Raggmunk med vegetarisk skagenröra

Raggmunk_vegetarisk_skagenrora_001.jpg

Vispa ihop mjöl, salt, mjölk och ägg till en slät smet. Blanda ner potatisen. Grädda som tunna pannkakor eller små plättar.

Blanda mjöl och salt. Tillsätt hälften av mjölken och vispa ihop till en klimpfri smet. Vispa i resten av mjölken och ägget. Skala potatisen. Riv den fint, gärna i matberedare. Blanda genast den rivna potatisen i smeten så att den inte mörknar.
Låt lite fett bli ljusbrunt i en stekpanna. Lägg i cirka ½ deciliter per raggmunk och bred ut dem. Grädda några minuter på varje sida, på svag till medelstark värme.

 

Raggmunkar:

4 portioner
2 dl vetemjöl
1,5 tsk salt
5 dl mjölk
1 ägg
700 g potatis, av vintersort
2 msk smör, eller olja
Vegetarisk skagenröra:
Blanda alla ingredienser och smaka av med salt.

1 dl lätt crème fraiche
2 grovrivna morötter
1 liten hackad röd lök
1 dl hackad stjälk selleri
0,5 tsk sambal oelek
0,5 dl hackad dill
2 krm salt

 

Dryckesförslag

Vitt vin: Marie d'Alsace (12244) Öl: Green Eko Lager (11411)             
Marie_dAlsace_12244_upp.jpg Green_Eko_Lager_11411_upp.jpg  

 

 
stäng