Värta att veta:

 Det finns många åsikter om var pizzan egentligen kommer, men en åsikt är att den ingår i det italienska köket och har sitt ursprung i Neapel.

«Tillbaka

 

   Pizza Hot Cattarina

 Pizza_Hot_Cattarina.jpg

Den här pizzan är mycket god och det är bland annat tack vare degen. Recept på den har vi fått av en av våra freda'smysare. Tack för det : )

Börja med att hälla vattnet i en rostfri bunke, tillsätt jäst och olja. Vispa ihop allt. Tillsätt saltet. Häll i mjölet, knåda eller låt degmaskinen arbeta degen till en jämn degboll.

Låt degen jäsa i 1-1 1/2 timme i en stor degbunke.  Ta upp degen, dela och forma den till 6 stora bollar à ca 200 g. Lägg upp dem på ett fat och ställ in i kylen med en blöt handduk över och låt stå i minst 5 timmar. Under tiden kan du göra den heta tomatsåsen. Hetta upp olja i en stekpanna eller kastrull. Bryn lök och kryddor 3 minuter, tillsätt tomaterna och koka minst 10 minuter. Rör om då och då. Låt såsen svalna innan du lägger den på pizzabottnarna. Kavla ut degbollarna och och fördela tomatsåsen på pizzabottnarna.

Salta och peppra fläskfilén och fördela den tilsammans med bacon, bananer, rökt korv, mozarella, kronärtskockshjärtan, räkor, tomater, paprika och gorgonzola. Grädda pizzorna i ugn i 8-10 minuter. Strö över torkad oregano och gärna lite färsk, också.

Lasciare che il gusto! Smaklig måltid : )

4 personer
Pizzadeg:

3 1/2 dl iskallt vatten
50 g jäst
2 msk olja
1 msk salt
10 dl mjöl + extra till utbakning

Het tomatsås:
1 msk olivolja
1 hackad gul lök
2 hackade vitlöksklyftor
0,5 tsk sambal oelek
1 msk torkad oregano
1 msk socker
0,5 tsk svartpeppar
1 tsk salt
500 g krossade tomater

Ingridienser:

100 g fläskfilé

salt och peppar efter smak

100 g bacon

2 bananer

100 g rökt korv

100 g gorgonzola

300-500 g mozarella

780 g avrunna delade kronärtskockshjärtan

300 g skalade räkor

2 färska tomater

1 röd paprika

torkad oregano

Ugnstemperatur:
225 grader

 

Dryckesförslag:

Öl : Coors Light (1559) Öl: Guldenberg (11520)  

 Öl: Wisby Weisse (1459)

     

 

 
stäng