Värt att veta:

Peppar finns i många färger och smaker och all peppar är inte släkt med varandra. Rosépeppar, kryddpeppar och sichuanpeppar kommer från träd som är helt obesläktade med varandra och med pepparväxten

«Tillbaka

 

   Pepparkyckling med örter

 Pepparkyckling_med_orter.jpg

Klyv kycklingen över bröstbenet men inte rakt igenom. Pressa isär halvorna så att två skålar bildas på undersidan av bröstet. Stöt sedan i mortel samtliga pepparsorter och fyll i skålarna. Strö limeskal över. Salta och täck med olivolja. Baka i ugn till en innertemperatur på 62 grader i bröstet och 70 grader vidlåren, använd en ugnstermometer. Strö slutligen rosmarin och oregano över hela kycklingen. Servera med bulgur och en grönsallad.

2-3 portioner

1,2 kg kyckling
1 msk svartpeppar
1 msk grönpeppar
1 msk rosépeppar
1 lime, rivet skal
1 tsk salt (efter smak)
4 msk olivolja
0,25 dl finhackad rosmarin

0,25 dl finhackad oregano
Ugnstemperatur
125º

 

Dryckesförslag

Rött vin: Antè Barbera d'Asti (32335)

Vitt vin: Laroche Bourgogne Chardonnay Barrique Réserve (5621)

Öl: 1698 Strong Ale (1698)

 

       
 
stäng