Tips:

Räkskalen kan du spara och lägga i en kastrull med 5

deciliter vatten och koka 10

minuter. Sila bort skalen och använd räkbuljongen istället för vatten till såsen.

«Tillbaka

 

   Pasta med räkor och caschewnötter

 Pasta-med-rakor-och-cashewnotter_003.jpg

Böra med att hetta upp olja i en kastrull. Fräs vitlök och rödlök någon minut. Lägg i paprika och fräs ytterligare någon minut. Fyll på med vatten eller räkbuljong, vin, fond och grädde.

Koka upp och låt koka i 6-7 minuter. Koka pastan, häll sedan bort kokvattnet och blanda i 1 matsked olja. Tillsätt persilja och oregano i såsen och smaka av med peppar. Häll i räkorna och låt dem bli varma. Blanda pasta och sås. Häll över caschewnötterna och servera.

4 personer

1 kg räkor med skal
2 msk olivolja
2 tunt skivade vitlöksklyftor
1 rödlök i tunna klyftor
350 g paprika, i bitar
1 dl vatten eller räkbuljong
1 dl vitt vin
2 msk skaldjursfond
2 dl grädde
1 dl hackad persilja
0,5 msk torkad oregano
nymalen svartpeppar

2 dl caschewnötter 
350 g pasta
1 msk olivolja

 

Dryckesförslag:

Vitt vin: Eighty Acres Chardonnay Viognier (90399) Rosévin: Belguardo Rosé (99148) Öl: Kaltenberg Organic (1270)
     
 
stäng