Tips:

Denna klassiker från Thailand finns i många varianter. Du kan även tillaga rätten med räkor, fläsk- eller nötkött.

 

 

 

«Tillbaka

 

   Pad Thai

 Pad_thai_001.jpg

Börja med såsen och blanda alla ingredienser. Nudlarna kan du tillaga enligt anvisning på förpackningen. Hetta upp olja i en wok- eller stekpanna. Stek kycklingköttet på stark värme, cirka 2 minuter. Häll i såsen, böngroddar, vitkål, nudlar och stek ytterligare 3 minuter under omrörning. Knäck i äggen. Vänd runt ordentligt tills äggen stelnat. Servera med salladslök, jordnötter, persilja och chili. ทานให้อร่อยนะ (Smaklig måltid : )

4 personer

250 g risnudlar
2 msk matolja
400 g strimlad kycklingfilé

4 dl böngroddar
6 dl strimlad vitkål
2 ägg
Sås:
2 msk ostronsås
2 msk soja

1 msk fisksås 
2 msk vatten
1 lime, rivet skal och saft
2 hackade vitlöksklyftor
För servering:

4 hackade salladslökar
2 dl salta jordnötter
1 paket färsk persilja
1 urkärnad hackad röd chili

 

Dryckesförslag:

Vitt vin: Gnarly Head Viognier (6381) Mousserande vin: Veuve Clicquot (7421) Öl: Chang Beer (1553)
     

 

 
stäng