Tips:

För att få en fylligare smak på räkorna kan du strö lite salt och socker på de skalade räkorna och låta dem dra en stund. Häll bort vätskan som bildas innan du lägger dem i den sötsura såsen.

«Tillbaka

 

   Nasigoreng med krispiga morötter

 Nasigoreng_002.jpg

Börja med att koka riset enligt anvisning på förpackningen. Vispa ihop ägg och vatten med en gaffel och stek det som en pannkaka, cirka 2 minuter tills äggen stannat. Vänd upp pannkakan på en skärbräda och hacka eller skär i smala strimlor. Hetta upp oljan i en rymlig stekpanna eller wok. Fräs morötterna krispiga i oljan och lägg dem åt sidan. Stek kyckling och curry cirka 3 minuter. Tillsätt lök, vitlök, chili,  ketchap manis, samt haricots verts och rör om ordentligt.

Blanda ner ris, räkor, och äggstrimlor, toppa med morötter och salladslök.
4 portioner
3 dl basmatiris
2 ägg
1 msk vatten
2 msk olivolja

2 strimlade morötter

400 g strimlad kycklingfilé
1,5 msk curry
2 hackade gula lökar
2 hackade vitlöksklyftor
2 tsk hackad, urkärnad chili
2 msk ketjap manis

200 g haricots verts
4 hackade salladslökar

200 g skalade räkor

Dryckesförslag

Rött vin: Beaujolais Royal (nr 5408)

Vitt vin: Leitz Rüdesheimer Berg Rottland Riesling trocken (nr 94861)

Öl: Corona Extra (nr 1598)

Vatten

 
stäng