Värt att veta:

Soltorkade tomater har en mycket koncentrerad tomatsmak. Tomaterna används mycket runt Medelhavet, speciellt Italien.

«Tillbaka

 

   Marinerade fläskkotletter med fetaostcreme och färsk pasta

 Marinerade_flaskkotletter_fetaostcreme_001.jpg

Blanda marinaden, lägg kotletterna i en plastpåse och häll över marinaden.Se till att marinaden blandas väl med köttet. Marinera köttet i 45-60 minuter eller över natten. Mosa fetaosten i en skål, häll på cremefraichen, de soltorkade tomaterna och honungen. Rör om och ställ svalt till servering. Grilla köttet och varmhåll det på ett fat med folie över.Koka grädden och vispa i arrowroten till grädden tjocknar. Stek päronskivorna gyllenbruna på medelstark värme och lägg i cocktailtomaterna efter halva stektiden. Koka pastan, häll av vattnet och lägg pastan i kastrullen med grädden, rör om. Tillsätt de lätt stekta tomaterna och basilikan. Lägg upp pastan och kotletterna på varma tallrikar och placera päronskivorna på köttet bred på fetaostcremen och toppa med några blad basilika.

4 portioner
4 fläskkotletter
Fetaoströra:
200 g fetaost
2 dl crème fraiche (Basilika & tomat)
1/2 dl soltorkade tomater (i bitar) i olja

1 tsk honung

Marinad:

Du hittar receptet här

Till servering:
Färsk pasta

250 g cocktailtomater

1 kruka färsk basilika i bitar

1 dl grädde

1 tsk arrowrot

1 päron (fast sort) i skivor

 

Dryckesförslag

Rött vin: La Consulta Reserva Pinot Noir (6593)

Vitt vin: Turning Leaf Chardonnay (6696)

Öl: Mohawk Red Easter (1361)

     
 
stäng