Värt att veta:

 

Curryblandningen ska alltid innehålla gurkmeja, den ger den karaktäristiska färgen. Ingefära, kanel, kardemumma, koriander, kryddnejlika, muskotblomma, svartpeppar och spiskummin anses nästintill obligatoriska.

 

«Tillbaka

 

  Marinerad currykyckling med stekt ris

Marinerad_currykyckling_001.jpg


Gör i ordning  marinaden och låt kycklingen marineras minst en timme, eller över natten. Grilla kycklingbitarna 8-10 minuter på varje sida.

Koka riset. Vispa upp äggen och vattnet och stek dem som en omelett. Skär omeletten i tunna strimlor. Rosta cashew-nötterna i en het panna cirka 1 minut. Skiva stammen på broccolin och skär loss buketterna, koka alla delar i 1 liter vatten i ca 5 minuter till delarna blivit mjuka. Häll bort vattnet. Hetta upp olja i en wok eller rymlig panna, stek riset cirka 5 minuter, rör om då och då. Vänd ner äggstrimlor, nötter, purjolök, äpple och broccoli.
4 portioner
Marinad:
2 dl turkisk yoghurt

2 msk röd currypasta
1 lime, pressad saft och rivet skal
1 tsk salt

600 g kycklingfilé
4 dl basmatiris
2 ägg

2 msk vatten 
150 g cashewnötter
1 msk rapsolja
1/2 skivad purjolök, det gröna

1 oskalat äpple i tärningar, fast sort, (Red delicius)

1 broccoli

Dryckesförslag

Rött vin: Torres San Valentín (nr 12755)

Vit vin: Jean Leon Magnolia (nr 2691)

Öl: Bishops Finger Kentish Strong Ale (nr 1677)

Vatten

 
stäng