Tips:

Om du tycker rödlöken är för stark kan du koka den lite lätt i vatten.

«Tillbaka

 

  Marinerad burgare med kiwisås

Burgare_med_marinad_i_kottfarsen_001.jpg

Blanda färs, ägg och ströbröd och låt dra medan du blandar marinaden. Forma köttfärsen till 4 burgare och lägg dem försiktigt i en plastpåse. Häll på marinaden och låt det marineras i 45 minuter. Skala kiwin, lägg dem i en skål och mosa dem med en stavmixer. Tillsätt matolja, chili-limekrydda, honung, salt och vitpeppar. Stek burgare och bröd och lägg upp på ett salladsblad. Garnera med paprika, tomater och rödlök, toppa med kiwisåsen. Komplettera sedan med dina favorittillbehör.

4 portioner
600 g nötfärs
1 ägg
1 msk ströbröd

Marinad:

5 msk rapsolja

2 tsk röd balsamicovinäger

1 tsk soya

2 msk tomatketchup

1 msk honung

1 tsk salt

1 krm vitpeppar

1 pressad vitlöksklyfta

8 brödskivor, gärna grovt bröd

Kiwisås:

2 kiwi

3 msk olivolja

2 tsk chili-lime

1 msk honung

salt och vitpeppar

Sallad:

8 cocktailtomater

1/2 röd paprika

1/2 orange paprika

1 rödlök

Dryckesförslag

Öl: Old Gold (nr 1441)

Vatten

 
stäng