Tips:

Köttet blir mer aromrikt om du låter köttet ligga i marinaden över natten.

När du vill marinera 1 - 1,2 kg kött är det bara att dubbla ingridienserna.

«Tillbaka

  Marinad till kött

Kott_med_marinad.jpg

Häll upp rapsoljan i en skål, blanda i vinäger, soya, tomatketchup, honung, tillsätt salt, peppar och vitlök. Om du vill att marinaden ska ha lite mer styrka kan du blanda i sambal oelek. Rör om marinaden och låt den vila i 5- 10 minuter. Häll marinaden över köttet och låt den dra i 45-60 minuter. Marinaden passar till ljust och mörkt kött.

 

4 personer

500-600 g kött

5 msk rapsolja

2 tsk röd balsamicovinäger

1 tsk soya

2 msk tomatketchup

1 msk honung

1 tsk salt

1 krm vitpeppar

1 pressad vitlöksklyfta

(2 tsk sambal oelek)

 

 
stäng