Tips:

 

När du vill förhöja smaken på torkad rosmarin kan du stöta den i en mortel eller smula den med dina fingrar.

«Tillbaka

Lövbiff med rosmarinpotatis

 

Sätt på ugnen. Skala potatisen, dela i halvor och lägg dem på ett galler. Pensla halvorna med olja och rosmarin. Sätt in dem i ugnen i ca 30 minuter.
Dressing:
Finhacka rödlöken, pressa en vitlöksklyfta och rör ihop alla ingredienser till dressingen.
Skär gurka, tomat och avokado i fina klyftor och lägg i grekiska oliver och blanda grönsakerna med dressingen. Mixa fetaost, oliver, persilja, vitlök och timjan i en matberedare.
Lägg en klick röra på lövbiffen, vik ihop till ett paket och fäst med en tandpetare. Stek de fyllda paketen i smör ca 3 minuter på varje sida. Lägg paketen på värmda tallrikar. Koka ur stekpannan med 0,5 dl vatten och soja. Låt det koka till en sky och sila den över lövbiffspaketen.


4 portioner
600 g lövbiff
10 potatisar
2 msk olivolja
1 msk rosmarin
0,5 gurka
3 tomater
1 avokado
150 g grekiska oliver
200 g fetaost 

200 g urkärnade svarta oliver
0,5 dl färsk persilja
1 vitlöksklyfta
0,5 tsk timjan
1 msk smör
0,5 dl vatten
3 msk soja
Dressing:
0,5 rödlök
1 vitlöksklyfta
0,5 lime
1 dl olivolja
1 krm salt
1 krm svartpeppar
Ugnstemperatur
225º

 

Dryckesförslag

Rött vin: Navajas Crianza (22652)

 

Vitt vin: Chassagne-Montrachet Premier Cru Abbaye de Morgeot 2007 (90181)

 

Öl: Jever Pilsener (1506)

 

Navajas_Crianza_22652.jpg Chassagne_Montrachet_Louis_Jadot_99278.jpg Jever_Pilsener_1506.jpg
 
stäng