Tips:

Prova gärna med lite grövre bröd. Gärna lantbröd.

Här har du ett recept.

50 g jäst
6 dl ljummet vatten (37ºC)
1/2 msk salt (ev)
1 kg lant- eller vetemjöl (eller Kungsängens lev gott, ljust bröd)

Smula sönder jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör tills jästen löst sig. Tillsätt salt och större delen av mjölet (spara ca 1/2 dl mjöl till utbakningen) och arbeta till en smidig deg.

Låt degen jäsa under bakduk i 40 minuter.

Sätt ugnen på 200°C. Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och dela den i två delar. Forma till två bröd och lägg dem på en bakpappersklädd plåt.

Skåra dem och låt jäsa i 30 minuter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter. Låt svalna på galler.

 

 

 

«Tillbaka 

   Lindströms hamburgare

Hamburgare_lindstrom_002.jpg

Blanda färs, ägg och ströbröd och låt dra medan du hackar lök, rödbetor och kapris. Tillsätt det hackade, salt och peppar. Forma stora biffar. Hetta upp smöret i en stekpanna och stek biffarna på medelstark värme tills de är genomsteka, 5-8 minuter.
Blanda yoghurt, smörgåsgurka och smaka av med salt och peppar. Rosta brödskivorna i en rost eller stek dem i lite smör i en stekpanna. Lägg upp en brödskiva, salladsblad, biff, dressing och sist en brödskiva.

4 portioner
500 g nötfärs
1 ägg
1 msk ströbröd
1 hackad, liten gul lök
1 dl hackade inlagda rödbetor
1 msk hackad kapris
0,5 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
2 msk smör 
Dressing:
2 dl turkisk yoghurt
1 dl hackad smörgåsgurka
0,5 tsk salt
2 krm peppar
Uppläggning:
8 brödskivor
2 msk smör
200 g sallad

 

Dryckesförslag

Öl:  Carnegie Porter (1497)

 
Carnegie_Porter_1497.jpg  

 

 
stäng