Värt att veta:

Honung innehåller vitaminer, mineraler och antioxidanter och smakar mer än socker. Honung är därför alltid ett bättre alternativ till socker.

 

«Tillbaka

 

   Lax ginger och chili

Lax_ginger_chili_001.jpg

Blanda chili, ingefära, lime, honung och olja. Lägg laxen i ett ugnssäkert fat och fördela chiliblandningen över. Salta. Tillaga mitt i ugnen tills laxen har en innertemperatur på 50 grader, 20-25 minuter.

Hetta upp olja i en wok. Lägg i broccoli, zucchini, paprika och woka på stark värme några minuter. Tillsätt nötterna och woka ytterligare några minuter. Salta och peppra.
4 portioner
1 urkärnad, finhackad röd chili
1 msk riven färsk ingefära

1 zucchini i skivor

1 röd paprika i bitar 
1 lime i bitar
1 msk flytande honung
1 msk olja
600 g ben- och skinnfri laxfilé
0,75 msk flingsalt
2 msk olja
300 g broccoli buketter
1 dl cashewnötter
salt efter smak
peppar efter smak
Till servering:
ris eller pasta
Ugnstemperatur
200º

 

Dryckesförslag

Rött vin: Beaujolais Royal  (5408)

Vitt vin: Fritz Zimmer Riesling Spätlese Feinherb (nr 2124)

Öl:

Chang Beer (1553)

 

 Beaujolais_Royal_5408.jpg

 

 

 

 Fritz_Zimmer_Riesling_Spatlese_Feinherb_2124.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Chang_Beer_nr_1553.jpg

 

 

 
stäng