Värt att veta:

Färska oliver måste konser-veras i en saltlake eller olja under lång tid innan man kan äta dem. Laken tar smak av oliv-erna, och kan användas som smaksättare vid matlagning.

«Tillbaka

 

   Lammburgare med fetaost

 Lammburgare_002.jpg

Blanda färsen med fetaost, ägg, timjan, salt och peppar. Stek eller grilla burgarna på medel-stark värme  tills de är genomstekta, cirka 3 minuter per sida. Droppa eller pensla olivolja på brödskivorna och värm dem i ugnen till de är gyllenbruna. Servera med grönsallad, körsbärstomater, oliver, rödlök, färska böngroddar, brödskivor och andra tillbehör som du tycker passar till.

4 personer

600 g lammfärs
150 g smulad fetaost
2 ägg
1 tsk timjan
2 vitlöksklyftor
1 1/2 tsk salt

grönsallad

körsbärstomater

oliver
1 rödlök

färska böngroddar

8 brödskivor lantbröd

 

Ugnstemperatur:

200 grader

 

Dryckesförslag:

 Rött vin: La Celia Reserve Pinot Noir (6593)  Ljus lager: Landsort Lager (1466) Mörk lager: Zlatopramen Half n' Half (1604)  
     
 
stäng