Värt att veta:




Änga Gård's specialitet, sedan 20 år tillbaka, är aromrika eko-logiska krydd- och tebland-ningar, utan tillsatser, men med fantasifulla namn. Heta Nätter är populärast bland deras kryddblandningar. Det finns nästan 80 olika ekologiska kryddor och örter i deras sortiment.

 

 

«Tillbaka

 

   Kyckling Vild Fantasi

Kyckling_Vilda_Fantasier_001.jpg

Lägg kycklingen i en liten långpanna. Fyll den med äpplen, aprikoser och Änga Gårds Heta Nätter. Blanda smör, Änga Gårds Örtsalt, Änga Gårds Vilda Fantasier och pensla kycklingen. Stek i nedre delen av ugnen cirka 50 minuter. Kontrollera att kycklingen är färdig genom att sticka en gaffel i låret. När köttsaften är ljust genomskinlig, utan rosa inslag, är kycklingen klar. När 20 minuter återstår ös fågeln med stekskyn och vänd runt den. När 10 minuter återstår, ös igen och lägg in äppelklyftorna och vänd runt igen. Koka upp grädden och tillsätt Änga Gårds örtsalt, balsamicovinägern, Änga Gärds Sommarlängtan, kycklingfond, skyn från såsen och red av med beurre manie. Koka riset enligt förpackningen när riset har ettt par minuter koktid kvar häller du i de skivade salladslökarna och rör om. Dela kycklingen i mindre bitar. Servera med salladslökriset.

4 portioner
ca 1,5 kg hel kyckling (Gärna KRAV-kyckling)

2 äpplen

1 dl torkade aprikoser
1 msk Änga Gårds Heta Nätter

2 msk smält smör
1 msk Änga Gård Örtsalt  

2 tsk Änga Gård Vilda Fantasier 
1 krm svartpeppar

Sås

5 dl grädde

1 tsk Änga Gårds örttsalt

1 1/2 tsk vit balsamicovinäger

1 1/2 tsk Änga Gård Sommarlängtan

1 tsk kycklingfond

Skyn från kycklingen

Beurre manie

Beurre manie

2 msk smör

2 msk vetemjöl 

Salladslökris

6 dl vatten

3 dl basmatiris

1/2 tsk örtsalt

1 1/2 dl skivad salladslök

 

Dryckesförslag

Rött vin: Ecologica Shiraz Malbec (6512)

Vitt vin: Novas Limited Selection Chardonnay (90050)

Öl: Black Isle Organic Goldeneye Pale Ale (1524)

 
Ecologica_Shiraz_Malbec_6512_upp.jpg Novas_Limited_Selection_Chardonnay_90050_upp.jpg

 

 

 

Ekholmen_Ekologisk_Ale_1489.jpg

 
 
stäng