Värt att veta:

Gröna linser är en av de mest omtyckta och använda balj-

växterna. Gott i både grytor, gratänger, pastasåser och soppor. Linser har sedan ur-minnes tider odlats i Medel-havsländerna.

«Tillbaka

 

   Kyckling med ugnsbakade tomater och linser

 Kyckling_tomat_linser_001.jpg

Lägg tomater och bönor i en ugnsfast form.  Blanda olja, citronskal, vitlök, schalotten-lök, salladslök, salt och peppar i en skål. Skiva kycklingfiléerna, fördela dem i formen och ringla marinaden över kycklingen och grönsakerna. Stek i ugnen tills kycklingen är genomstekt, cirka 25-30 minuter. Servera med ris eller bulgur.

4 personer

600 g kycklinglårfilé

800 g hela tomater, gärna olika sorter

1 dl olivolja

200 g gröna linser

0,5 citron, finrivet skal

2 skivade vitlöksklyftor

250 g schalottenlök

1 salladslök

2 1/2 tsk salt

1 tsk svartpeppar

 

Ugnstemperatur

200º

 

Dryckesförslag: 

Vitt vin: Cautivo Blanco (5359)

Rött vin: Ken Creek (6351)

Öl: S:t Eriks Pale Ale (1420)  

     

 

 

 
stäng