Värt att veta:

Limefrukterna är vanligen runda och mellan 3 och 6 centimeter i diameter. Den är grön eller gulaktig och fruktköttet är oftast surt och äts oftast inte som den är, istället används saften som smaksättare i matlagning och drycker och drinkar.

«Tillbaka

Squashkyckling

 Squashkyckling_001.jpg

 

Dela kycklingen i mindre bitar. Skiva squashen i centimeterstora skivor och strimla vitkålen. Stek kycklingbitarna på medelstark värme i hälften av oljan i en panna tillsammans med vitlöken tills köttet fått färg. Lägg kycklingbitarna i en stor gryta och ställ den åt sidan. Smörj åter pannan med resterande mängd olja och stek sguash, vitkål och morötterna lite i taget. Flytta efterhand över de färdigstekta grönsakerna till grytan med kycklingen. Tillsätt de övriga ingredienserna och ställ grytan på spisen. Blanda väl och puttra på svag värme i ca 5 minuter. Tillsätt päronbiarna och låt grytan puttra i 2 minuter Servera kycklinggrytan omgående. Grytan innehåller så mycket grönsaker så du behöver inte ris eller potatis, men komplettera gärna med grovt bröd till.

4 personer

1 färsk kyckling
Ca 350 g sqush

1 kg vitkål
3 pressade vitlöksklyftor
1 msk matolja
1 msk kycklingfond

4 msk sweetchilisås
½ dl japansk sojasås
2 pressade limefrukter

1 päron i bitar, fast sort (Conference)

2 morötter i skivor

2 msk Sukiyaki woksås

1 msk vitvinsvinäger 
Ca 100 g cashewnötter

 

Dryckesförslag

Vitt vin: Santa Digna Don Miguel Gewürztraminer Riesling Reserve (6055)

Öl: Pripps Blå Pure (11400)

 
     
 
stäng