Värt att veta:

Granatäpplet har läderartat skal och innehåller ett stort antal frön som vart och ett omges av ett saftigt, rött och ätligt kött med en syrlig, fruktig smak. Fruktköttet kan anses vara en delikatess, och kan även pressas till en klar röd saft som används till Grenadine.

 


 

Anga_gard_logga_007.jpg

«Tillbaka

 

   Kyckling Rose

 Kyckling_rose_001.jpg

Salta, peppra och strö över Änga Gård Heta Nätter på filéerna. Bryn den runt om i stek-panna. Lägg över i en ugnsfast form och stek klart i ugn i 30-40 minuter, till en inner-temperatur av 70°. Koka under tiden upp buljongen och tillsätt Änga Gård Heta Nätter, tomatpuré, soja, dijonsenap, farinsocker, Änga Gård Bella Donna, creme fraiche och vitt vin. Låt såsen koka i några minuter, salta och peppra.
Garner med lite klippt salladslök och granatäpple.

4 portioner
500-600 g kycklingfilé

1 msk rapsolja

1 tsk Änga Gård Heta Nätter

salt och vitpeppar
Sås:
2 dl utspädd hönsbuljong
2 tsk Änga Gård Heta Nätter

2 msk tomatpuré
0,5 msk soja

3 tsk farinsocker 
2 tsk dijonsenap
1 tsk Änga Gård Bella Donna

1 msk creme fraiche

1 dl vitt vin
2 krm salt
Garnering:
1 dl klippt salladslök

1 granatäpple

Ugnstemperatur
175º

 

Dryckesförslag

Rött vin:

Chianti del Barone Ricasoli (2700)

Vitt vin:

Laroche Bourgogne Chardonnay Barrique Réserve (5621)

Öl:

Guldenberg (11520)  

     
 
stäng