«Tillbaka

 

   Kyckling oregano med citronyoughurt

 Kyckling_med_oregano_och_citronyoughurt.jpg

Salta och peppra kycklingklubborna och lägg dem i en stor smord ugnsform. Fördela paprika, rödlök vitlök och citron runt om. Strö över oliver, lagerblad och oregano, salta och peppra. Häll över vin och stek mitt i ugnen i 40-45 minuter. När 20 minuter gått, ta ut plåten och tillsätt de vita bönorna. Kycklingen är färdig när köttsaften är klar när du skär i den. Skiva och salta zucchinin lätt och stek den i olja på medelstark värme 2-3 minuter på varje sida. Servera dem som tillbehör.  Blanda ihop alla ingredienser till yoghurtsåsen och servera med bulgur.

4 portioner
900 g kycklingklubbor
0,5 tsk salt
0,5 tsk nymalen svartpeppar
1 grovhackad paprika
1 stor klyftad rödlök
4 vitlöksklyftor
1 klyftad citron
1 dl svarta oliver
2 lagerblad
några kvistar färsk oregano

0,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
2 dl vitt vin
400 g kokta stora vita bönor

1 zucchini
Yoghurtsås:
2,5 dl yoghurt (10%)
1 citron, 1 tsk rivet skal + 1 msk citronsaft
salt
svartpeppar
Ugnstemperatur
225º

 

Dryckesförslag

Rött vin: Viña Albali  

Reserva (22674)

 

Vitt vin: Valle Perdido

Vineyard Selection Chardonnay (6004)                                               

Öl: St Feuillien Blonde (1672)


Vina_Albali_Reserva_22674.jpg

Valle_Perdido_Vineyard_Selection_Chardonnay_6004.jpg

St_Feuillien_Blonde_1672.jpg

                                                                                      

 
stäng