Värt att veta:

Aubergine kallas även för äggplanta och tillhör potatis-växterna. Den härstammar från sydostasien och södra Indien. Den är ofta mörkviolett men det finns även vita och gröna varianter.

«Tillbaka

 

   Kycklingfilé med champinjonstuvning, aubergine och stekta päron

Kycklingfile_med_champinjonstuvning.jpg

Hacka de färska champinjonerna och fräs dem i smör på medelstark värme i 10-15 minuter. Salta och peppra. Rör om då och då. Häll i  mjöl och blanda väl. Häll i grädden, rör om och låt det småputtra i 7-10 minuter, rör om då och då. Bryn kycklingfiléerna  och lägg dem sedan i en smord ugnsfast form och ställ i dem i ugnen. De är klara när de har en innertemperatur på 70 grader.  Skiva under tiden auberginen, lägg upp dem på en skärbräda och salta dem lätt på varje sida, låt saltet dra in en stund, torka av med hushållspapper. Stek skivorna i olja på medelstark värme tils de blir gyllenbruna. Lägg dem åt sidan. Skiva päronet på längden och stek skivorna i olja. Lägg en skiva aubergine på tallriken och på den en skiva päron, toppa med chaminjonstuvning och lägg till sist på den skivade kycklingfilén. Servera med smörfrästa champinjoner och paprika.

4 personer

700 g kyckling

2 msk rapsolja

Salt och peppar efter smak

400 g färska champinjoner

5 msk smör

Salt och peppar efter smak

2 msk mjöl

2,5 dl grädde

100 g champinjoner som tillbehör

1 msk smör

1 aubergine

4 msk rapsolja

1 päron av fast sort (Conference)

2 msk rapsolja

1 röd paprika

1 msk rapsolja

Ugnstemperatur:
200 grader

 

Dryckesförslag:

 

Vitt vin: Bourgogne Chardonnay Cuvée Prestige Francois Martenot (5362) Rött vin: Gallo Family Vineyard Zinfandel (6588)    Öl: Mohawk Rye Lager (95370)
     

 

 

 

 
stäng