Värt att veta:

Chili innehåller B-vitamin och B6-vitamin. De innehåller mycket kalium och magnesium vilket kan medverka till ett lägre blodtryck. Att det dessutom är gott får du på köpet : )

«Tillbaka

   Kyckling Asia

Asia_kyckling_002.jpg

Skär kycklingen i bitar. Hetta upp oljorna i en wok- eller stekpanna. Kärna ur och hacka chilin, skala och riv ingefäran, skala och hacka vitlöken fint. Fräs chili, ingefära, vitlök och kyckling i pannan på stark värme. Stek klart på svagare värme, ca 10 min.
Medan kycklingen steks, ansa broccolin och skär den i små buketter. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar eller strimlor. Lägg i broccolin och paprikan i pannan de sista 3-4 min med lock på. Smaksätt ev med soja.
Koka nudlarna enligt förpackningens anvisningar. Rosta cashewnötter i en torr stekpanna, hacka dem ev och häll över nudelkycklingen. Vänd ner nudlarna med kycklingen. Servera genast.

 

4 portioner
400 g kycklingbröstfilé eller kycklinglårfilé
0,5 dl solrosolja
1 tsk sesamolja
0,5 röd chili
10 g ingefära (efter smak)
1 vitlöksklyfta
250 g färsk broccoli
1 röd paprika
2 tsk soja (efter smak)
200 g äggnudlar
1 dl osaltade cashewnöt

 

Dryckesförslag:

Vitt vin: Gnarly Head Viognier 2009 (6381)

Öl: Red Stripe (1531)

 

Gnarly_Head_Viognier_6381_upp.jpg Red_Stripe_1531_upp.jpg  

 

 
stäng