Värt att veta:

Cashewnöten, som egentligen är ett frö kommer ursprungligen från nordöstra Brasilien. Nöten är en vanlig ingrediens i kinesisk och thailändsk mat.

«Tillbaka

 

   Höstwok med fläskfilé och kantareller
 Hostwok_001.jpg

Koka först brysselkålen i lättsaltat vatten i cirka 9 minuter. Lägg kålen på en tallrik. Blanda sedan i ordning woksåsen och låt dra i rumstemperatur en stund.

Bryn köttet i omgångar i hälften av oljan i en stek- eller wokpanna. Lägg köttet på en tallrik. Skölj ur pannan. Hetta upp olja på nytt, woken ska vara riktigt hett. Lägg i kantarellerna och fräs dem i lättsaltat smör på medelstarkvärme i 8-12 minuter. Lägg sedan i brysselkål, morötter, chalottenlök och päron. Vänd runt och fräs några minuter.

Tillsätt kött, sockerärter, ingefära, vitkål och vitlök. Fräs under omrörning 2-3 minuter. Smaka av med woksåsen.

Strö över nötterna. Servera rätten med limeklyftorna och gärna ris eller nudlar.

4 portioner
600 g fläskfilé i skivor
2 msk rapsolja 
250 g brysselkål

2 morötter i tunna skivor 
10 delade chalottenlökar

2 dl delade kantareller

2 dl sockerärtor
2 msk riven ingefära
2 msk finhackad vitlök
1 dl hackade cashewnöt
2 lime i klyftor

1 päron i bitar, fast sort, (Conference)

Woksås
2 msk japansk soya
2 msk ostronsås 
1 msk sweet chilisås
1 msk rapsolja

1 msk chilisås

1 msk lime, pressad saft

 

Dryckesförslag

Rött vin: Montepasso (2550)

Vitt vin: Vida Orgánica Torrontés (6587)

Öl: Jever Pilsener (1506)

     

 

 
stäng