Tips:

Du kan äta aubergine stekt, rostad, bakad, kokt, gratinerad eller panerad. Prova gärna med olivolja och tomat till.

«Tillbaka

 

 Honungsmarinerade kycklingspett med aubergineKycklingspett_salvia_001.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dela kycklinfiléerna i lämpliga bitar och lägg dem i en skål eller plastpåse. Gör

marinaden och häll den över kycklingbitarna. Blanda runt. Låt köttet marineras

i minst 30 minuter eller över natten. Fördela kyckling, färsk salvia och citronskivorna

från marinaden. Salta och peppra runt om. Grilla spettet på medelstark värme runt om tills kyckling är genomstekt, cirka 10 minuter. Du kan även steka i ugn i 200 grader i ca 15 minuter. Dela auberginen i 1/2 cm tjocka skivor och stek dem hastigt på stark värme. Sänk sedan värmen och stek dem mjuka. Salta och peppra. Koka nudlarna, lägg dem på tallrik och lägg sedan auberginerna. Toppa med kycklingspettet och några färska blad salvia.

4 personer

Marinad

2 msk honung

2 skivade citroner

1 pressad vitlöksklyfta

Övriga ingredienser

400 g kycklingfilé

1/2 dl plockad färsk salvia

2 auberginer

1/2 tsk salt

1 krm svartpeppar

Ugnstemperatur

200 grader, grill

Dryckesförslag

Rött vin: Melini Chianti Pian del Masso (nr 12375)

Vitt vin: Gloria Chardonnay (nr 32400)

Öl: Zeunerts Merke (nr 1471)

Vatten

 
stäng