Tips:

Beurre manié gör du genom att blanda en del rumsvarmt smör med en del vetemjöl. Om du får över kan du spara det i kyl i några dagar.

 


 

Anga_gard_logga_007.jpg

Tillbaka

 

   Helstekt vitlöksfylld kotlettrad

 Helstekt_vitloksfylld_kotlettrad_001.jpg

Bind upp kotlettraden med bomullssnöre. Skär vitlöksklyftorna i stavar. Skär små snitt i köttet och stoppa in vitlöken. Gnid in kotletten med salt och vitpeppar.

Hetta upp smöret i en gryta. Bryn köttet runt om. Slå på så mycket mjölk att det täcker och koka upp försiktigt. Annars är det lätt att mjölken kokar över. Sänk värmen, tillsätt timjan, lagerblad och Änga Gård Bella Donna. Låt koka på mycket svag värme under lock, ca 1 timme. Vänd köttet då och då. Köttet är färdigt när det har en innertemperatur på 65 grader. Tag upp köttet, vira in det i folie. Koka potatisen tillsammans med morötter och schalottenlökarna i lättsaltat vatten ca 5 min. Häll av vattnet och stek tillbehören på medelstark värme tills de fått lite färg. Strö över torkad rosmarin till serveringen. Koka ihop mjölken, tillsätt grädden, worchestershiresås, farinsocker, balsamicovinäger, soya, svart-vinbärsgelé, beurre manie och smaka eventuellt av med salt. Servera med tillbehören.

6 portioner
1 kg benfri fläskkotlett
3 vitlöksklyftor
2 krm salt
1 krm vitpeppar
0,5 msk smör eller margarin
1 liter mjölk

2 dl matlagningsgrädde 
0,5 tsk timjan
1 krossat lagerblad

2 tsk Änga Gård Bella Donna

1/2 tsk worchestershiresås

1 tsk farinsocker

1 tsk röd balsamicovinäger

1 msk soya

1/2-1 msk svartvinbärsgelé 
Till servering:
1,2 kg råstekt skivad potatis

250 g lätt kokta och stekta morötter
250 g lätt kokta och stekta schalottenlökar

 

Dryckesförslag:

Rött vin: Thomson Estate Overland Shiraz (6240) Vitt vin: Simonsig Chardonnay (2032) Öl: Anchor Steam Beer (1575)
     

 

 

 
stäng