Värt att veta: 

Spenat är näringsrik mat fylld med vitaminer, mineraler och fibrer.

«Tillbaka 

Grekisk paj med spenat & zucchini 

Fräs spenat, zucchini och lök i smör, och krydda med muskotnöt, salt och peppar. Låt blandningen svalna.
Äggstanning
Vispa ihop alla ingredienser till äggstanningen, smaka av med salt och peppar. Blanda ner den avsvalnade spenatblandningen i äggstanningen. Smörj en pajform, gärna med löstagbara kanter, med olivolja.
Dela filodegsplattorna på mitten, och klä sedan botten med tre lager filodeg, ett lager i taget, pensla med olivolja. Bred ut hälften av spenat och zucchinifyllningen, och lägg på ett nytt lager filodeg på samma sätt som förut.
Lägg på resten av fyllningen och täck med de sista filodegsplattorna. Grädda mitt i ugnen, i cirka 40 minuter. 
4 portioner
500 g fryst, tinad bladspenat
500 g zucchini i tärningar
1 finhackad gul lök
2 msk smör
0,5 tsk riven muskotnöt
2 krm salt
3 krm svartpeppar
Äggstanning:
3 ägg
3 dl mjölk
200 g smulad fetaost
2 krm salt
3 krm svartpeppar
5 plattor filodeg
2 msk olivolja 
Ugnstemperatur
200º

 

Dryckesförslag

Vitt vin: Masi Soave Levarie (6997)

Öl: Yeti Imperial Stout (1667)

Masi_Soave_Levarie_6997.jpg Yeti_Imperial_Stout_1667.jpg
 
stäng