Tillbaka

Gratinerade auberginer med fetaost och mynta

Stek aubergineskivorna i olja på båda sidorna så att de blir riktigt genomstekta.


Ostsåsen
Fräs löken i oljan. Pressa i vitlöken. Tillsätt torkad mynta och låt fräsa med några sekunder. Sänk värmen på plattan. Lägg i osten och smula sönder den med en gaffel så att den smälter. Tillsätt crème fraiche, mjölk, salt och peppar.
Gratinerade auberginer
Lägg aubergineskivorna i en ugnssäker form och häll över ostsåsen. Grädda i mitten av ugnen 15-20 minuter, ytan ska inte få färg utan bara puttra lite.
Bryt sönder nötterna och garnera med dem och färsk mynta.

 
6 portioner
900 g auberginer skurna i 2 cm tjocka skivor
1,5 msk olivolja till stekning 
Ostsås:
1 stor hackad gul lök
1 msk olivolja
4 vitlöksklyftor
1 msk torkad mynta
200 g grekisk fetaost
1 dl lätt crème fraiche
1 dl mjölk
3 krm salt
2 krm svartpeppar 
Till garnering:
5 valnötskärnor
3 msk blad från färsk mynta
Ugnstemperatur
200º

 

Dryckesförslag

Rött vin: Montepulciano d'Abruzzo Bianchi (7126)

Vitt vin: JP Chenet Gros Manseng-Chardonnay 2009 (5350)

Öl: Coopers Best Extra Stout (11271)

Montepulciano_dAbruzzo_Bianchi_7126.jpg JP_Chenet_Gros_Manseng_Chardonnay_5350.jpg Coopers_Best_Extra_Stout_11271.jpg
 
stäng