Tips:

Beurre manié är en blandning av smör och mjöl.

Tag en del rumsvarmt smör och blanda med en del mjöl. Såsen ska koka under de 2-3 första minuterna efter att beurre manié tillsats och röras ordentligt.

«Tillbaka

 

   Gorgonzolafylld fläskkotlett med lök- och champinjonfyllda paprikor

Gorgonzolafylld_flaskkotlett_001psd.jpg

Till denna rätt passar det bra med kotlettrad utan ben. Skär först en 1/2 cm från kanten på kotlettraden men skär inte igenom köttet helt, spara ca 1/2 cm. Sedan skär du 1/2 cm till, denna gång skär du igenom köttet. Nu har du fått en kotlett som du kan vika ut. Skär upp hela kotlettraden och fyll kotletterna med gorgonzola. Vik ihop kotletten och bind ihop  den med tantpetare. Peppra köttet.

 

Fräs gullöken i smör till den fått färg. Lägg åt sidan. Dela de färska champinjonernad, stek dem i smör, salta och krydda med timjan och låte dem steka i ca 15 minuter på svag till medelstark värme. Fyll paprikahalvorna med lök- och champinjonblandningen.
Gör såsen.  Koka upp grädden med löken. Smula ner osten och låt den smälta på svag värme. Mal i lite svartpeppar. Smaka av.

 

Bryn fläskkoletterna på hög värme en stund innan du  saltar. Låt kotletterna steka i ca 4 minuter på varje sida på medelstark värme. Red såsen med lite beurre manie. Under tiden kan du lägga upp paprikorna på ett ugnssäkert fat och ställa in dem i ugnen. Ugnstemperatur 225 º. Ta ut dem efter ca 10 minuter. Servera gärna råstekt klyftpotatis till. Kom ihåg att ta bort tandpetarna innan du serverar.

4 personer

Sås
2 ½ dl matlagningsgrädde
1 gul lök, liten, finhackad

200 g gorgonzola

svartpeppar

4 Fläskkotletter á 150 till 175 g

400 g Gorgonzola

2 paprikor

1 msk smör

1 gul lök

500 g färska champinjoner

1 tsk timjan

salt

peppar

 

Dryckesförslag

Rött vin: Dolce Vita Monica (3745)

Vitt vin: SomeChard Chardonnay (6313)

Öl: Rochefort 8  (1619)

 

Dolce_Vita_Monica_3745.jpg SomeChard_Chardonnay_6313.jpg Rochefort_8_1619.jpg  
 
stäng