Värt att veta:

Ingefära är en ört som är svagt inflammationshämmande. Den används därför ibland som

kosttillskott vid särskilda ledbesvär. Den är svagt stimulerande. Effekten kommer från några av de eteriska oljorna som har central-stimulerande egenskaper.

«Tillbaka

 

Fläskkött med squash och ingefära

Skär lök, paprika, purjo, squash och sockerärter i fina strimlor. Skiva champinjonerna och hacka vitlök och spansk peppar. Hetta upp hälften av oljan i en wok eller stor stekpanna. Lägg i hälften av det marinerade fläskköttet och stek ca 2 minuter under omrörning. Tag upp, stek resten av köttet och tag upp det också.
Hetta upp mera olja, lägg i grönsaker och ingefära och fräs ca 1 minut under omrörning. Blanda ner köttet. Smaka av med woksås och soja.

 
4-5 portioner
500 g fläskkött, örtmarinerat, strimlat
3-4 msk olja
1 rödlök
3 paprikor, en av varje färg
1 purjolök, det vita i strimlor
1 liten squash
150 g sockerärtor
200 g champinjoner
1 vitlöksklyfta
1 spansk peppar, röd
1 msk färskriven ingefära
woksås
soja
sesamfrö

 

Dryckesförslag

Rött vin: De Bortoli Shiraz (6280)

Öl: Zlatopramen Half n' Half (1604)

De_Bortoli_Shiraz_6280_upp.jpg Zlatopramen_Half_n_Half_1604.jpg
 
stäng