«Tillbaka

 

   Fläskfilé med serranoskinka och tomatsalsa

 Flaskfileserrano_001.jpg

 

Bryn fläskfilén runt om i en stekpanna, salta och peppra. Linda serranoskinka runt filén, lägg i en ugnsfast form och stek i ugnen till en innertemperatur på 65-66 grader cirka 25 minuter. Låt köttet vila i folie 10 minuter innan du skär upp det.

Blanda tomater, lök, balsamvinäger och olja. Smaka av med salt och peppar. Severa med ugnsstekt klyftpotatis. Krydda gärna potatisen med torkad timjan.

 

4 portioner
600 g fläskfilé
1 tsk salt
1 tsk peppar
6 skivor parmaskinka
Salsa:
250 g delade cocktailtomater
0,5 dl finhackad röd lök
1 msk balsamvinäger
2 msk olivolja
salt och peppar 
Ugnstemperatur
175º

 

Dryckesförslag

Rött vin: Azabache Crianza (2708)

Vitt vin: Beringer Stone Cellars Chardonnay (6678)

Öl: Jever Pilsener (1506)

 

 Azabache_Crianza_2708.jpg Beringer_Stone_Cellars_Chardonnay_6678.jpg Jever_Pilsener_1506.jpg  

 

 
stäng