Tips: 

Låt gärna majskornen ligga i kallt vatten med isbitar innan du blandar ned dem tillsammans med de övriga ingridienserna. Då blir de extra krispiga.

«Tillbaka

   Fläskfilé á lá France

Flaskfile_france_001.jpg

 

Blanda alla ingredienser till fyllningen. Putsa filén och snitta den längs med. Salta och peppra.
Fyll filén med blandningen och bind om med bomullssnöre. Bryn filén i matfettet och låt eftersteka under lock ca 20 minuter. Tag upp filén och håll den varm.
Vispa ner crème fraiche i stekskyn och smaka av med lite senap. Skär upp filén i ganska breda bitar.
Majs och paprika-salsa: blanda alla ingredienser och servera kall.
 

 
4 portioner
500 g fläskfilé
salt och peppar
matfett till stekning
 
Fyllning:
1 liten finhackad gul lök
6-7 hackade katrinplommon
1 msk fransk senap
3 krossade kryddnejlika
½ tsk mejram
 
Sås:
2 dl crème fraiche
fransk senap

Majs- och paprika salsa:
680 g majskorn (2 burkar)
1 tärnad röd paprika
1 tärnad grön paprika
1 tsk spansk peppar, färsk, fint hackad
½ dl salladsdressing
koriander eller persilja, hackad
saften av ½ lime

 

Dryckesförslag

Rött vin: De Bortoli Shiraz (6280)

Öl: Kronenbourg 1664  (1517)

De_Bortoli_Shiraz_6280_upp.jpg Kronenbourg_1664_1517.jpg  
 
stäng