Värt att veta:

Salvia används helst färsk eller fryst och passar utmärkt till fläsk- eller kycklingkött. Salvia kommer från latinets salvare, som bland annat betyder "rädda" och syftar på krydd- eller läkesalvians urgamla användning och goda rykte som medicinalväxt.

 


 

Anga_gard_logga_007.jpg

«Tillbaka

 

   Fläskytterfilé Äventyrslusta

Flaskfile_aventyrslusta_001.jpg

Putsa fläskfilén och bryn den på medelstark värme runt om. Salta och krydda. Lägg filén på ett ugnssäkert fat och sätt in i ugnen till den har en innertemperatur på 65 grader, lätt rosa.

Pricka potatisarna med en gaffel, pensla med olja och strö över salt och peppar. Baka dem i mikrougn tills de mjuknat. Prova dig fram, känn efter med en provnål. Linda in potatisarna i aluminiumfolie och skär ett kryss genom folien och skalet. Pressa upp innehållet lite och toppa med aromsmör. Servera med sås och klyftat granatäpple.

4 personer

600-700 g fläskytterfilé

2 tsk Änga Gård Örtsalt

2 tsk Änga Gård Äventyrslusta

Sås

5 dl grädde

1 - 1 1/2 tsk Änga Gård Heta Nätter

1 tsk vitvinsvinäger

2 tsk farinsocker

Malen svartpeppar och Änga Gård Örtsalt efter smak

Aromsmör

100 g smör

1 tsk Änga Gård Örtsalt

1 msk färsk salvia, hackad

4 bakpotatisar, borstade och torkad

olivolja

1 granatäpple

Ugnstemperatur

175 grader

 

Dryckesförslag

Rött vin:  Campolieti Ripasso (6792) Vitt vin: Laroche Bourgogne Chardonnay Barrique Réserve (5621) Öl: Zeunerts Höga Kusten (1480)
     

 

 

 
stäng