Värt att veta:

Fettucine är långa som spaghetti men platta till formen. Ordet förekommer mest i Italiens norra delar.

 

«Tillbaka

 

   Fettucine med smak av heta räkor

 Fettuccine_rakor.jpg

Hetta upp olja i en kastrull och bryn salladslök, vitlök, honung och oregano 3-4 minuter. Häll i sötsur chilisås, grädde, creme fraiche och vatten. Salta och peppra. Koka cirka 10 minuter, ta bort kastrullen från värmen  och lägg i räkorna. Koka under tiden pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt såsen få ett snabbt uppkok och blanda den sedan med pastan och bladspenat.

4 personer

500 g färsk fettucine

2 msk olivolja

2 strimlade salladslökar

2 tunt skivade vitlöksklyftor

1 msk honung

1 tsk torkad oregano

2 msk sötsur chilisås

1 dl grädde

1 dl creme fraiche

1 dl vatten

1 tsk salt

0,5 tsk svartpeppar

500 g frysta räkor, tinade och skalade

70 g bladspenat.

 

Dryckesförslag:

 Vitt vin: No 1 Edition Riesling Kabinett (6274)  Mousserande vin: Taittinger Nocturne (7597)  Öl: Mariestads Export (1200)
     

 

 
stäng