Värt att veta:

Mozzarella är en färskost från Italien och är en mycket vanlig ingrediens i det italienska köket.  Mozzarella äts ofta färsk som den är tillsammans med tomat och basilika. Mozzarella är en populär ingrediens i bland annat pizza.

  


Anga_gard_logga_007.jpg

«Tillbaka

 

   Entrecôte med mozarella och råstekt potatis

 Entrecote_001.jpg

Lägg ut squashskivorna och salta dem lätt. Låt ligga 10-15 minuter så att en del av vätskan dras ut, det ger bättre stekyta. Blanda rumsvarmt smör med Änga Gård Heta Nätter. Lägg på plastfolie och rulla till en korv. Kyl det till serveringen. Hetta upp rapssolja i en stek-panna och bryn entrecôteskivorna hastigt. Flytta dem till en ugnsform, salta och krydda med Änga Gård Heta Nätter. Torka av squashskivorna med hushållspapper. Stek dem gyllenbruna i olja och lägg dem omlott ovanpå köttet. Lägg också på tomater och ost. Skiva potatisen och lägg skivorna i en panna med olja och medelstark värme. Salta lite lätt med Änga Gård Örtsalt och vänd dem med jämna mellanrum så de inte bränns. Ställ in köttet i övre delen av ugnen, 5-6 minuter tills osten börjar smälta. Om du vill ha köttet mer genomstekt kan du försteka dem lite längre. Servera med vitlökssmör, hackad salladslök och färsk oregano.

4 personer

500-600 g entrecôte

400 g aubergine i 0,5 cm skivor
1 msk rapsolja

1msk Änga Gård Heta Nätter 
0,5-1 tsk Änga Gård Örtsalt
6 strimlade soltorkade tomater i olja
250 g mozzarella i skivor
0,5 tsk svartpeppar

1 dl färsk salladslök 
Färsk oregano

Vitlökssmör

1oo g smör

1 - 1/2 msk Änga Gård Heta Nätter

 

Dryckesförslag

 Rött vin: Cameleon Reserva Cabernet Sauvignon (6518)

 

Vitt vin: Chassagne-Montrachet Louis Jadot (99278)

Öl: Whitstable Bay Organic Ale (11526)

     

 

 
stäng