«Tillbaka

 

Citronpistage med mandel

Koka upp grädde, mjölk, mandel, socker och citronskal under omrörning. Ta kastrullen från plattan, lägg på lock och låt stå ca 20 minuter.

Häll blandningen genom en sil och pressa ut så mycket vätska som möjligt ur mandeln. Häll tillbaka vätskan i kastrullen. Rör ut majsenan i mjölken och blanda det i kastrullen. Koka upp och sjud under omrörning tills blandningen tjocknat.

Fördela i portionsskålar/glas, täck över och kyl.

Garnera med granatäppelkärnor, kiwi och pistagenötter.
4 portioner
2,5 dl matlagningsgrädde
3 dl mjölk
100 g mald eller mixad sötmandel
1 dl socker
1 citron, rivet skal
2 msk majsena
2 msk mjölk
Garnering:
1 urkärnat granatäpple
1 tärnad kiwi
0,5 dl hackade pistagenötter

 

Dryckesförslag

Vitt vin: Bablut Noble 1998 (2977)

Reymos_7392.jpg

 
stäng