«Tillbaka

 

   Citronkyckling med oliver

Citronkyckling_001.jpg

Hetta upp olivolja i en gryta eller stor kastrull. Bryn lök, timjan, kyckling och citronsaft cirka 5 minuter, salta och peppra. Slå på vattnet och låt sjuda försiktigt 10 minuter. Lägg i oliverna.

4 portioner
1 dl olivolja
1 strimlad rödlök
1 dl grovt hackad färsk timjan
600 g delad kycklinglårfilé
1 citron, pressad saft
0,5 tsk salt
0,,5 tsk svartpeppar
0,5 liter vatten
1,5 dl urkärnade oliver
Servering:
vitt lantbröd
1 citron i klyftor
flingsalt 

Dryckesförslag

Rött vin: Drostdy-Hof Cape Red (12038)

Vitt vin: Beringer Stone Cellars Chardonnay (6678)

Öl: Bishops Finger Kentish Strong Ale (1677)

 

  

Drostdy_Hof_Cape_Red_12038.jpg

 Beringer_Stone_Cellars_Chardonnay_6678.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Bishops_Finger_Kentish_Strong_Ale_1677.jpg

 

 

 
stäng