Värt att veta:

För ett kilo choklad krävs mellan 300 och 600 kakao-bönor, motsvarande mellan 10 och 20 kakaofrukter. Och vet du vad? Den första chokladkakan tillverkades 1847. 

 

"Man blir schåglá av chokla" : )

«Tillbaka

 

   Chokladbiskvi

Chokladbiskvier_001.jpg

Börja med kakbotten. Riv mandelmassan och rör sedan ihop allt till en jämn smet. Lägg i påse/sprits och spritsa ut små klickar på ett en plåt. In i ugnen ca 10 min på 150-175 grader.

När du gör krämen är det bra om smöret är rumstempererat. Blanda smöret med resten av ingredienserna och kör en sväng med mixerstaven eller elvispen så att det blir krämigt.
Klicka ut krämen på kakorna och låt sen stelna aningen i frysen så går det lättare att doppa i chokladen.

Kakbotten

400g mandelmassa
2 1/2 dl florsocker
3 äggvitor
Krämen

300g smör
2 1/4 florsocker
3tsk vaniljsocker
3 äggulor
3 msk kaffe
Topping

250g choklad (prova med smaksatt mörk choklad)
Smält och doppa sedan biskvin som sista moment

Dryckesförslag

Rött vin: Saint John (7827) Vitt vin: Grande Maison Cuvée des Anges (4130)
Saint_John_7827.jpg Grande_Maison_Cuvee_des_Anges_4130.jpg

 

 
stäng