Värt att veta:

En traditionell fetaost är tillverkad av får- och eller getmjölk. Fetaost är lite syrlig och ganska salt i smaken, och är utmärkt både i sallader, pajer, till bröd och som tilltugg.

«Tillbaka 

   Grekisk fetaostburgare med tzatziki

 Fetaburgare_001.jpg

Tsatziki
Riv gurkan grovt. Lägg den i ett durkslag. Salta och låt den rinna av under ca 30 minuter. Pressa vitlöken. Blanda yoghurt, vitlök, vinäger, olja och peppar. Smaka eventuellt av med salt.
Fetaostburgare
Finhacka lök och chili och blanda med färs, ägg, soja, salt och peppar. Smula ner osten och blanda ytterligare. Forma till burgare, en per person, och stek eller grilla 3-4 minuter/sida.
4 portioner
500 g kött - eller blandfärs
1 stor gul lök
1 röd chilifrukt
2 ägg
1 msk soja
1 tsk salt
2 krm peppar
200 g fetaost
Tzatziki:
200 g gurka
2 krm salt
2 vitlöksklyftor
2 dl matyoghurt
1 tsk vinäger
1 tsk olivolja
1 krm peppar

 

Dryckesförslag:

Mythos Lager (1396)  

 

 

 

 
stäng