Tips:

När du köper avocadon i butiken kan du känna lite lätt med tummen på toppen av den om den är mogen. Den ska gå att trycka in lite grann. Om du är osäker så be någon på affären dela den åt dig så du kan se hur den ser ut.

«Tillbaka

   Burgare med coleslaw & avokado

Burgare_coleslow_avocado_001.jpg

Forma 8 små biffar av färsen, salta och krydda. Stek dem i fettet 2-3 minuter per sida.
Rosta eller grilla brödskivorna och dela dem. Servera biffarna mellan 2 brödskivor med lök, grönsaker och coleslaw. Blanda alla ingredienser till din Coleslaw och låt gärna salladen stå i kylen till nästa dag och mogna i smaken. 

4 portioner
400 g lammfärs eller
nötfärs (12%)
3 krm salt
1 krm svartpeppar
2 krm spiskummin
1 msk smör eller margarin
1 grovt lantbröd, 2 skivor/portion
0,5 tunt skivad röd lök
1 skivad avokado
180 g sallad, t ex romansallad, ca 2 blad/portion
2 skivad tomater 
Coleslaw:
75 g morot, i tunna strimlor
0,5 liter vitkål, i tunna strimlor
0,5 dl matyoghurt
1 msk äppelcidervinäger
1 msk rapsolja
0,5 msk vatten
1 krm salt
0,5 krm socker
0,5 krm svartpeppar

 

Dryckesförslag

Öl: Bombardier  (1529)

 

Bombardier_1529.jpg  
 
stäng