«Tillbaka

 

Glass med smak av banan

Skala bananerna och frys dem några timmar. Skiva bananerna och kör dem i matberedare tillsammans med yoghurt, vanillinsocker och kanel. Ställ tillbaka i frysen minst en timme.

Koka socker och vatten till sockerlag. Låt svalna. Kör tinade bär, sockerlag och citronsaft i matberedare till en slät sås. Spara några av bären till garnering.

Lägg en spegel av bärsåsen på desserttallrikar. Skeda upp glassen och garnera med bär och ev citronmeliss.
4 portioner
4-5 bananer, mogna
2 dl yoghurt, naturell
3 tsk vanillinsocker
1 tsk kanel
Bärsås:
225 g frysta hallon
1 dl strösocker
1½ dl vatten
1 msk citronsaft

 

Dryckesförslag

Vitt vin: Château Menota  (4087)

Chateau_Menota_4087.jpg

 
stäng