Värt att veta:

Saltgurkan är inlagd i saltlag och kryddas med peppar, nejlikor, dillkronor, basilika, lagerblad, vinblad, körsbärs-blad, pepparrot, socker.

Ofta används Västeråsgurkan till inläggningar.

«Tillbaka

 

   Baconburgare med saltgurka

Baconburgare_saltgurka_001.jpg

För att dressingen ska få smak är det bra att börja med den. Så blanda ingredienserna till den och smaka av med salt och peppar. Skär 160 g bacon i mindre bitar, knaperstek dem och låt fettet rinna av på hushållspapper.  Blanda färsen i en bunke med bacon, salt, peppar och ägg. Dela upp färsen i fyra delar. Rulla var och en till en boll och platta ut till biffar. Stek hamburgarna i lite olja och smör i en stekpanna. Placera dem på en ugnsplåt och stek färdigt i mitten av ugnen. Ta ut burgarna efter 8 minuter och lägg på ostskivorna och sätt in dem i ugnan i 2 minuter till. Knaperstek under tiden fyra skivor bacon i stekpannan och låt fettet rinna av. Lägg burgarna mellan bröden med dressing, grönsaker och bacon. Till servering hackad persilja och böngroddar.

4 personer

600 g nöt- eller blandfärs
3 krm salt
2 krm nymalen svartpeppar
1 ägg
1 msk olja och smör till stekning
40 g gorgonzola eller 4 skivor lagrad herrgårdsost

240 g bacon
8 skivor formfranska, gärna fullkorn

2 tomater i skivor
2 hela saltgurkor i bitar
1 silverlök i tunna skivor
100 g sallad

40 g böngroddar

En knippe hackad kruspersilja 
Dressing:
0,5 dl gräddfil
0,5 dl majonnäs
1 msk pressad citronsaft
1 krm salt
1 krm svartpeppar

 

Dryckesförslag:

Öl ljus lager: Samuel Adams Boston Lager (1546) Öl mörk lager: Red October (1246) Öl ale: Bödeln India Pale Ale (11167)
     
 
stäng